آشنایی با جدیدترین مطالب روز دنیا

ساخت وبلاگ

حتماً برای شما هم پیش آمده که هنگام درس خواندن، بارها تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی را بدون هیچ هدف خاصی چک کنید. فرقی هم ندارد که چند سال دارید یا در چه پایه‌ای تحصیل می‌کنید؛ بیشتر دانش‌آموزان با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. نهایتاً برنامه‌ریزی درسی آنها بی‌نتیجه مانده و افت تحصیلی را تجربه خواهند کرد. در نتیجه اگر می‌خواهید بدانید کدام اپلیکیشن برای درس خواندن خوب است، با ما باشید.

بهترین اپلیکیشن برای درس خواندن

بهترین اپلیکیشن برای درس خواندن

کاش راهی وجود داشت که بتوانیم این بحران را به فرصت تبدیل کرده و از ساعت‌هایی که درگیر موبایل هستیم به نحو احسنت استفاده کنیم. خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی با طراحی اپلیکیشن‌های آموزشی، چنین شرایطی را برای ما ایجاد کرده است. به این ترتیب هم در برنامه‌ریزی درسی عالی عمل کرده و هم در زمان صرفه‌جویی می‌کنیم. اگر به دنبال برنامه‌های آموزشی برای درس خواندن هستید، اپلیکیشن‌های آموزشی فاب، درس‌یار، گاجینو، پادرس و Todait را از دست ندهید.

مزایای استفاده از اپلیکیشن‌های آموزشی

آموزش الکترونیکی نسبت به چند سال گذشته، به‌طور باورنکردنی رشد کرده است. به هر حال ما قرن بیست‌ویکم را طی می‌کنیم و این یعنی زندگی با فناوری! تفاوتی نمی‌کند که در کجای دنیا زندگی می‌کنید، تنها با استفاده از یک موبایل و اینترنت به تکنولوژی‌های پیشرفتۀ دنیا دسترسی خواهید داشت.

اپلیکیشن‌های آموزشی نیز یکی از این فناوری‌های منحصربه‌فرد هستند که امکان آموزش برابر برای همۀ افراد را فراهم می‌کنند.

مزایای استفاده از بهترین اپلیکیشن برای درس خواندن

مزایای استفاده از بهترین اپلیکیشن برای درس خواندن

استفاده از اپلیکیشن برای درس خواندن مزایای زیادی به همراه دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم:

  • اگر بتوانیم برنامه‌های آموزشی را از طریق اپلیکیشن‌های تلفن همراه به فعالیت‌های تعاملی متصل کنیم، دانش‌آموزان عاشق مطالعه خواهند شد و این دقیقاً همان کاری است که برنامه‌های آموزشی انجام می‌دهند. حتی می‌توانید برای رسیدن به رتبه‌های عالی در کنکور، به اپلیکیشن‌های آموزشی دروس تکیه کنید.
  • آموزش الکترونیکی در گوشی هوشمند، از روش‌های عالی برای استفادۀ مؤثر از وقت آزاد دانش‌آموزان است. آنها می‌توانند از اوقات فراغت خود برای یادگیری مطالب جدید با استفاده از یک اپلیکیشن آموزشی استفاده کنند.
  • اپلیکیشن‌های آموزشی می‌توانند نکات و مطالبی که در کلاس درس جا مانده‌اند را به‌طور کامل و با کیفیت بهتر به دانش‌آموزان آموزش دهند.
  • کلاس‌های حضوری و مدت زمان کوتاه آموزش معمولاً فرصت یادگیری عمیق را از دانش‌آموزان می‌گیرند. اما اپلیکیشن‌های آموزشی در هر زمان و مکانی که بخواهید در دسترس شما خواهند بود.
  • دانش‌آموزانی که دغدغه انتخاب رشته و بهبود معدل دارند و نمی‌توانند سرکلاس به خوبی درس‌هارا آموزش ببینند، می‌توانند دروس خود را به کمک اپلیکیشن‌های آموزشی، بارها دوره کرده و خیلی خوب به آن‌ها مسلط شوند. مثلا دانش‌آموزان ششم دبستان که دغدغه آموزش علوم ششم را دارند، می‌توانند از اپلیکیشن‌های آموزشی استفادۀ کنند.
  • تنوع و تعدد بسیار زیادی در سبک آموزش اپلیکیشن‌ها مشاهده می‌شود که نیاز همۀ دانش‌آموزان با هر سطح علمی را پوشش می‌دهد. در لیست زیر قرار است با برنامه‌های آموزشی آشنا شوید که تا چندین رتبه سطح علمی شما را افزایش می‌دهند.

مدیریت زمان با درس‌یار

از برنامۀ درس‌یار می‌توان به عنوان اپلیکیشن مدیریت زمان مطالعه و برنامه‌ریزی نام برد. با استفاده از این برنامه به وسیلۀ هوش مصنوعی می‌توانید برنامه‌ریزی خودکار داشته باشید و ریزبه‌ریز فعالیت‌هایتان را ثبت کنید. با این حال استفاده از هوش مصنوعی برای برنامه‌ریزی همیشه خوب نیست. پتانسیل و توانایی‌های افراد با یکدیگر متفاوت است و نمی‌توان برای همه برنامۀ یکسان در نظر گرفت. در نتیجه برنامۀ شما چندان اختصاصی نیست و ممکن است شما را به هدف موردنظر نرساند.

گاجینو؛ آموزش آنلاین با گاج

خدمات اپلیکیشن گاجینو بسیار متنوع است؛ از ویدئوهای آموزشی گرفته تا آزمون‌های آنلاین. این اپلیکیشن با همکاری مجموعه‌ای گسترده از اساتید کشور توانسته بیش از 1000 ساعت محتوای آنلاین آموزشی به همراه حل سؤالات تشریحی و تستی را در اختیار دانش‌آموزان قرار دهد.

البته هزینۀ بالای اشتراک ماهانه و شش‌ماهۀ گاجینو باعث شده تا بسیاری از دانش‌آموزان از نصب این برنامه صرف‌نظر کنند. جای نگرانی نیست؛ اگر به دنبال اپلیکیشن برای درس خواندن هستید که از قیمت مناسبی برخوردار باشد و خدمات نامحدود آموزشی را ارائه دهد، توصیه می‌شود که تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

پادرس؛ دستیار ویژۀ دبیرستانی‌ها

همان‎طور که از نامش پیداست، پادرس نیاز دانش‌آموزان دورۀ اول و دوم متوسطه به گام‌به‌گام، نمونه سؤالات درسی، جزوات و ویدیوهای آموزشی را تا حدودی برطرف می‌کند. هزینۀ استفاده از این اپلیکیشن رایگان است اما برای دانش‌آموزان مقطع دبستان کاربردی ندارد.

پادرس به تازگی وارد عرصۀ آموزش مجازی شده و به همین دلیل ممکن است ضعف‌هایی داشته باشد. مثلاً تعدادی از دانش‌آموزان معتقدند که جواب برخی از سؤالات آزمون‌ها اشتباه است یا اپلیکیشن آموزشی در برخی از تلفن‌های همراه باز نمی‌شود. پس نمی‌توان به عنوان کلاس آنلاین کنکور یا اپلیکیشن برنامه‌ریزی درسی روی آن حساب کرد.

با Todait همین امروز انجامش بده!

بعد از گذر از برنامه‌های فارسی‎زبان می‌توانیم نگاهی به برنامه‌های خارجی هم داشته باشیم. Todait این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا از زمان خود به نحو احسن استفاده کرده و خود را برای بیست گرفتن در امتحانات آماده کنید.

اپلیکیشن Todait

اپلیکیشن Todait

نمایش وظایف به صورت چک لیست ساده، برنامه‌ریزی خودکار، ارائۀ فیدبک‌هایی دربارۀ وضعیت مطالعه و عادات شما، نمایش میزان مطالعه و نمایش روند پیشرفت و میانگین مطالعه از ویژگی‌های مهم نرم‌افزار Todait به شمار می‌آید. البته همان‎طور که گفتیم، این برنامه فارسی‎زبان نیست و استفاده از آن برای بیشتر دانش‌آموزان سخت خواهد بود. بهتر است برای جلوگیری از آشفتگی در برنامه‌ریزی درسی از برنامه‌های فارسی برای درس خواندن استفاده کنیم.

فاب؛ حرکت به سمت تکنولوژی

تا الان با نرم‎افزارهایی آشنا شده‌اید که بیشتر برای برنامه‌ریزی درسی به کار می‌روند و یا مشکلاتی دارند که درس خواندن را سخت می‌کنند. حال اگر به کلاس آنلاین آموزش دروس و یا نکات مشاورۀ تحصیلی نیاز داشته و می‌خواهید بدانید از چه اپلیکیشن آموزشی باید استفاده کنید؟ فاب اینجاست تا به تمامی سؤالات شما پاسخ دهد.

تجربۀ فرصت آموزش برابر با اپلیکیشن فاب

به جرأت می‌توان گفت که فاب از جمله نرم‌افزارهای آموزشی کاربردی و به صرفه در تمامی مقاطع تحصیلی است. علاوه بر خصوصیات نرم‎افزارهای مشابه، مواردی در فاب به چشم می‌خورد که برای یک اپلیکیشن درس خواندن بی‌نظیر محسوب می‌شود.

اپلیکیشن آموزشی فاب

اپلیکیشن آموزشی فاب

استفاده از به‌روز‌ترین تکنولوژی‌ دنیا، یعنی فناوری واقعیت افزوده یا AR، یکی از خصوصیات شگفت‌انگیز اپلیکیشن فاب می‌باشد که دانش‌آموزان برای راحت‌تر درس خواندن می‌توانند از آن استفاده کنند. همچنین این نرم‌افزار آموزشی با داشتن هزینۀ بسیار مناسب نسبت به دیگر اپلیکیشن‌های آموزشی، گزینۀ بسیار مناسبی برای یادگیری دروس توسط دانش‌آموزان تمام مناطق ایران می‌باشد. به همین دلیل است که شعار اپلیکیشن فاب، «فرصت آموزش برابر برای تمام دانش‌آموزان ایران زمین» می‌باشد.

حتی دانش‌آموزان کلاس اولی می‌توانند به کمک این نرم‌افزار کمک آموزشی؛ به آموزش اعداد فارسی، حروف الفبا و... بپردازند، که می‌توان یادگیری تمام دروس، برای دانش‌آموزان در تمام سنین به وسیله فاب را مشاهده کرد.

با آموزش سنتی خداحافظی کنید

جهان ما در حال حرکت به سمت دنیای مجازی و تکنولوژی است و برای موفقیت در آن، باید همسو با خواسته‌ها و نیازهای قرن بیست‌ویکم عمل کنیم. انتخاب اپلیکیشن برای درس خواندن یکی از کارهایی است که ما را با جهان تکنولوژی منطبق می‌کند. اما روند تکراری آموزش در آنها ممکن است خسته‌کننده باشد.

فاب با به‌کارگیری تکنولوژی واقعیت افزوده (AR) قدم جدیدی در آموزش مجازی برداشته است. دیگر لازم نیست زمان زیادی صرف پیدا کردن مبحث موردنظرتان در اپلیکیشن کنید. کافی است جلد کتاب یا صفحۀ اول فصل را جلوی دوربین موبایل گرفته تا به دنیایی از نکات آموزشی و تحصیلی دسترسی پیدا کنید.

کمترین هزینه، بیشترین بازده!

هزینۀ سرسام‌آور کلاس‌های آنلاین و یا حضوری باعث شده تا بسیاری از دانش‌آموزان مستعد، از شرکت در این کلاس‌ها صرف‌نظر کنند. اما اپلیکیشن فاب با هدف ایجاد فرصت آموزش برابر برای دانش‌آموزان، شرایطی را ایجاد کرده تا تنها با پرداخت ماهانه 10 هزار تومان برای هر درس، به صدها فیلم و نمونه سؤال امتحانی دسترسی داشته باشید. بله درست شنیدید؛ تنها با 10 هزار تومان!

چنین شرایطی باعث شده تا همۀ دانش‌آموزان با هر شرایط مالی، بتوانند به کلاس‌های آنلاین درسی و نکات مشاور تحصیلی دسترسی پیدا کرده و به مسیر موفقیت قدم بگذارند.

چطور از خدمات آموزشی فاب استفاده کنیم؟

برای استفاده از خدمات فاب لازم نیست زمان زیادی صرف کنید. با ورود به سایت فاب، اپلیکیشن آموزشی را دریافت کرده و پس از ثبت‌نام از خدمات بی‌نظیر فاب بهره‌مند شوید. البته علاوه بر خدمات آموزشی، به صورت هفتگی هم می‌توانید از نکات مشاورۀ تحصیلی استفاده کنید. همچنین اگر به راهنمایی نیاز دارید، می‌توانید همین حالا به سایت faab.ir مراجعه نمایید.

و همچنین دیگر اپلیکیشن های کاربردی برای درس خواندن عبارت اند از:

My Study Life

(ای او اس، اندروید، ویندوز، کروم) یک برنامه عالی برای شروع سال تحصیلی یا ترم جدید است. این برنامه یکی از آن برنامه‌های مطالعه است که به عنوان یک برنامه‌ریز عمل می‌کند، اما با انعطاف پذیری بسیار بیشتری نسبت به برنامه‌ریزی کاغذی معمولی دارد.

یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های افراد هنگام انتخاب برنامه‌ریز، سختی کار با برنامه است. برنامه‌ریزی یکسان ساعتی، روزانه یا هفتگی اصلا کار درستی نیست. چون شما انسان هستید، ممکن است کارهای غیرمنتظره داشته باشید، خسته شوید و یا حتی دلتان بخواهد برنامه‌ روزانه‌ را تغییر دهید.

جالب‌ترین چیز در مورد این اپلیکیشن این است که می‌توانید برنامه‌های چرخشی به آن اضافه کنید. آیا کلاسی دارید که یک روز در میان یا یک هفته در میان تشکیل می‌شود؟ مشکلی نیست! این برنامه به شما امکان می‌دهد طرح خود را انتخاب کنید.

مدرسه برنامه‌های سه ماهه یک ماهه و ترمی دارد. برخی از مدارس حتی در تمام طول سال در حال کار هستند. با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانیدکارهای فوق برنامه را به ترکیب مورد نظرتان اضافه کنید و این کابوس برنامه ریزی را یک بار برای همیشه تمام کنید.

از طریق این برنامه یادآوری کلاس‌ها و تکالیف آینده را به راحتی دریافت خواهید کرد. لیست وظایف به شما امکان می‌دهد تا کارهایی را که صرفا در مدرسه انجام می‌دهید را در برنامه وارد کنید، بنابراین می‌توانید زندگی خود را به صورت کامل در یک اپلیکیشن سازماندهی کنید. صفحه روزانه علاوه بر این کلاس‌ها و فعالیت‌های روزانه را به شما نشان می‌دهد، همچنین به شما کمک می‌کند تا یادآوری‌های روزانه، هدف‌های از پیش تعیین شده و حتی زمان انجام دادن کارهای جدید را نیز ببینید.

بنابراین مهم نیست که دانشجو هستید یا دانش آموز این برنامه عالی است. به شما به معنای واقعی کلمه برای برنامه ریزی درسی کمک می‌کند.

Eveote

اگر به دنبال جایی برای ذخیره تمام تحقیقات، داده‌ها یا یادداشت‌های خود هستید، Eveote پلتفرمی برای شما است. نسخه اصلی این برنامه رایگان است و بین رایانه و دستگاه‌های تلفن همراه همگام می‌شود. Eveote به شما امکان می‌دهد اطلاعات خود را جمع آوری کرده و همه آنها را در یک مکان ذخیره کنید.

برای مثال، اگر در حال نوشتن یک مقاله تحقیقاتی هستید، می‌توانید اطلاعات را از وب‌سایت‌ها و مقالات مختلف «کلید» کنید و همه آن‌ها را در یک صفحه ذخیره کنید. این پروسه اساسا یک پوشه الکترونیکی برای تمام یادداشت‌های شما است. دیگر نیازی به ورق زدن پشته‌های کاغذ برای یافتن آنچه به دنبالش هستید نیست.

اگر در دنیای پروژه های گروهی زندگی می‌کنید، می‌توانید با هم گروهی های خود نیز همکاری کنید. علاوه بر قابلیت چت، می‌توانید صفحاتی را نیز با آنها به اشتراک بگذارید و آنها نیز می‌توانند کارهای خود را با شما به اشتراک بگذارند. برای کسانی که با Eveote کار می‌کنند، ارتقاهایی (مانند حالت ارائه) وجود دارد که می‌توانید خریداری کنید. می‌توانید اطلاعات قیمت و قابلیت‌های اضافی را در وب سایت آنها بررسی کنید.

Quizlet

معلمان بیشتر و بیشتری شروع به استفاده از Quizlet برای کلاس های خود می‌کنند. طبق وب سایت آنها، بیش از ۴۰ میلیون نفر در هر ماه از آن هنگام مطالعه استفاده می‌کنند. این مقدار یک عدد بسیار چشمگیر است. پس کویزلت چیست؟ Quizlet یک وب سایت فلش کارت، مسابقه و بازی‌های مطالعاتی است که باید خودتان آن را بسازید. همچنین یک برنامه رایگان (ای او اس و اندروید) وجود دارد که می‌توانید برای مطالعه در حال حرکت آن را دانلود کنید. بنابرای بسیار ایده آل برای مطالعه در تعطیلات بهاری و عید است!

صفحه اصلی وب سایت نیز یک ابزار عالی است. یک نقشه بسیار زیبا و جذاب وجود دارد که نشان می‌دهد افراد از Quizlet برای مطالعه در سرتاسر جهان به‌صورت بلادرنگ برای چه چیزی استفاده می‌کنند. اما اگر می خواهید مجموعه ای از فلش کارت‌های دیجیتالی خود را بسازید یا در تست‍‍‌های تمرینی شرکت کنید، این سایت عالی است. معلمان از آن برای تعیین تکالیف امتحانی و سایر تکالیف استفاده می‌کنند.

از آنجایی که دنیا به افزایش اتکای خود به فناوری ادامه می‌دهد، می‌توانید انتظار داشته باشید که مطالب شما نیز دیجیتالی شود. این موضوع حداقل کوله پشتی شما را سبک تر می‌کند.

StudyBuddy

برنامه Study Buddy در حال حاضر فقط برای ای او اس در دسترس است و رایگان نیست. با این حال، با قیمت ۰.۹۹ دلار کاملا مقرون به صرفه است. این برنامه نسخه الکترونیکی یک دوست است که شما را در هنگام مطالعه در مسیر نگه می‌دارد.

با نشان دادن نحوه گذراندن زمان واقعی، شما را مسئول می‌کند. به استراحت در اواسط مطالعه علاقه دارید؟ برخلاف سایر برنامه‌های مطالعه، این برنامه به شما می‌گوید چه زمانی از ۱ تا ۳۰ دقیقه استراحت کرده‌اید. اگر برای بازگشت به مطالعه بیش از حد طول زمان را هدر دهید، به شما اطلاع می‌دهد.

بنابراین، اگر متوجه شده‌اید که اغلب با چیزهایی مانند پیام‌های متنی، ایمیل‌ها، هشدارهای اسنپ چت و غیره حواس‌تان پرت می‌شود، این برنامه ابزاری عالی برای شما خواهد بود. این برنامه وقفه‌ها را ردیابی می‌کند و در نموداری، زمان صرف شده برای مطالعه در مقابل زمان حواس پرتی نشان داده می شود. دیگر نمی‌توانید به خودتان دروغ بگویید. باید همیشه متمرکز بمانید.

SimpleMind


یکی از بهترین راه‌ها برای سازماندهی افکارتان استفاده از یک سازمان‌دهنده گرافیکی است. SimpleMind برنامه‌ای است که به شما کمک می‌کند حافظه خود را با استفاده از نقشه‌های ذهنی برای طوفان فکری، پیگیری ایده‌ها و نشان دادن روشی برای عمل بهبود ببخشید. توابع مختلفی در این پلتفرم موجود است. به این برنامه باید به عنوان یک وب فکر کنید.در واقع شما در حال ترسیم ایده های خود هستید، اما همچنان می‌توانید تصاویر، ویدئوها، وب سایت‌ها و یادداشت‌ها را به نمودار خود اضافه کنید.

فرض کنید در حال تلاش برای سازماندهی پروژه نهایی خود برای شیمی هستید. تصمیم می‌گیرید که نحوه تهیه بستنی را توضیح دهید. این موضوع مرکز hub شماست. از آنجا می‌توانید ویدیوهایی را در YouTube پیدا کنید که این فرآیند را توضیح می‌دهند و آن‌ها را ذخیره کنید.

سپس می توانید تغییر دما را اضافه کنید و توضیح دهید که چگونه از مایع به جامد تبدیل می‌شود. اما اگر طعم یا مواد تشکیل دهنده را تغییر دهید، آیا این بخش تغییر می‌کند؟ این پاسخ می‌تواند یک بالون (یا گره) ایده دیگری باشد.

اگر می‌خواهید توضیح دهید که چگونه ایده‌ها به هم متصل می‌شوند یا به تصویری برای توضیح فرآیند فکرتان نیاز دارند، این ابزار عالی است. می‌توانید از SimpleMind در رایانه خود (از طریق برنامه قابل دانلود) استفاده کنید یا می‌توانید یک برنامه (ای او اس، اندروید و ویندوز) دانلود کنید.

این برنامه به صورت رایگان یا با ویژگی‌های اضافه شده با قیمت ۴.۹۹ دلار در دسترس است. اگر از آن در رایانه و دستگاه تلفن همراه خود استفاده می‌کنید، این دو با هم همگام می‌شوند، بنابراین همیشه جدیدترین و سازمان یافته ترین افکارتان  را در نوک انگشتان خود خواهید داشت.

وقتی نوبت به مطالعه می‌رسد، برخی از ما در موارد مختلف به کمک نیاز داریم. ممکن است هرکدام از ما ویژگی‌های مثبتی داشته باشیم و یا از بخش‌های منفی ذهن خود آگاه باشیم. یافتن برنامه‌های مطالعه‌ای که ذهن شما  را سازماندهی کند، در انجام کار کمک کند و انگیزه شما را بالا نگه دارد، در طول تحصیل به شما کمک می‌کند. این ۵ برنامه مطالعه نقطه عالی برای شروع است!

بارها برای همه ما پیش آمده که حین مطالعه برای یک آزمون مهم و یا نوشتن یک گزارش سخت، حواسمان مدام به سمت گوشی و چک کردن پیام‌هایمان می‌رود. به تبع تداوم این اتفاق باعث می‌شود که عملکردمان برای انجام کارهای مهم کاهش پیدا کند. مهم نیست چند سال دارید، این روزها پیشرفت تکنولوژی و استفاده از موبایل و لپ‌تاپ به قدری همه‌گیر شده که مرز سن و سال نمی‌شناسد و همه افراد را درگیر خود کرده است! اما با این همه حواس پرتی باید چکار کرد؟ چگونه می‌توانیم ذهنمان را روی کاری به غیر از چک کردن پیج‌های اینستاگرامی، متمرکز کنیم؟ در پاسخ به این سوال‌ها باید بگوییم خوشبختانه از همین تکنولوژی روی لپ‌تاپ و گوشی‌های هوشمند در جهت بهینه‌سازی کیفیت زندگی و محدود کردن این حواس پرتی‌ها هم می‌توان استفاده کرد اما چگونه؟ ما به شما می‌گوییم!

امروز در دیجی رو قصد داریم تا به معرفی 5 برنامه موبایلی برای افزایش تمرکز و مطالعه عمیق‌ تر بپردازیم. تا به این لحظه کاربرانی که از اپ‌های زیر استفاده کرده‌اند، بازخورد خیلی مثبتی را از این برنامه‌ها به ثبت رسانده‌اند. با نصب و استفاده از این اپلیکیشن‌ها به مرور زمان شاهد افزایش تمرکز و بهبود عملکرد کلی، حین انجام کار و مطالعه خواهید بود پس برای آشنایی با این اپ‌های مفید در ادامه این مقاله با ما همراه شوید.

برنامه های اندرویدی برای افزایش تمرکز و مطالعه عمیق‌ تر

1- Forest: Stay Focused

در حال حاضر اپلیکیشن Forest: Stay Focused برای دو سیستم عامل اندروید و iOS در دسترس و قابل دانلود است. این برنامه به شما کمک می‌کند تا بدون هیچ عذر و بهانه‌ای روی فعالیتی که باید به سرانجام برسانید، متمرکز شوید. هنگام نصب این اپ، بعد از این‌که زمانی‌ را برای مدت مطالعه یا فعالیت مورد نظر تنظیم کردید درختی برای شما شروع به رشد می‌کند و با هر بار تقلب و استفاده از گوشی برای پیام دادن، چک کردن فضای مجازی و … این درخت از بین خواهد رفت! در واقع سیستم اپلیکیشن Forest به گونه‌ای طراحی شده که با بیدار کردن حس عذاب وجدان در کاربر، حداکثر تلاشش را برای ایجاد تمرکز روی کاری که مشغول به انجام آن شدید، می‌کند!

 

اگر نیاز مبرم به استفاده از گوشی پیدا کردید، می‌توانید از قبل لیست استثنا از محل‌هایی که می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید تهیه کنید تا در هنگام استفاده از گوشی درختتان از بین نرود! بهترین قسمت استفاده از اپلیکیشن فارست این است که این برنامه با سازمان “Trees for the future” مشارکت دارد. این یعنی با هر باری که شما موفق به رشد درخت داخل اپ فارست می‌شوید، درختی در دنیای واقعی کاشته می‌شود. اگر به استفاده مداوم از گوشی اعتیاد دارید توصیه ما به شما استفاده از اپلیکیشن فارست است چراکه علاوه بر کنترل و حفظ تمرکز، شما را به یک فرد حامی محیط زیست هم تبدیل خواهد کرد!

2- Pomodone

اگر با تکنیک پامادورو برای مدیریت زمان آشنا بوده و یکی از طرفداران آن هستید، پس اپلیکیشن Pomodone حتما به دردتان می‌خورد! این برنامه در حال حاضر برای هر دو سیستم عامل اندروید و آی‌او‌اس قابل استفاده است. پامادون یکی از راه‌های ساده برای حفظ تمرکز و افزایش بازدهی فعالیت‌های شماست که بر اساس تکنیک پامادورو (Pomodoro) طراحی و ساخته شده است.

در اپلیکیشن پامادون به کاربران این امکان داده می‌شود تا لیستی از فعالیت‌هایی که باید انجام بدهند، تهیه کرده و سپس زمان انجام هر فعالیت را هم تعیین کنند.

 

3- Freedom

اگر از آن دسته از افراد منظم و با برنامه هستید، و یا حداقل دوست دارید به یکی از این ادم‌ها تبدیل شوید اپلیکیشن Freedom به کمک شما می‌آید. اپ فریدم در واقع تمامی تعاملات شما با دنیای مجازی را کنترل خواهد کرد و این دقیقا همان چیزیست که برای منظم شدن به آن احتیاج دارید. برنامه Freedom برای هر دو سیستم عامل اندروید و آی‌او‌اس قابل دسترس بوده و همین حالا می‌توانید آن را روی موبایلتان نصب کنید.

 

ما را در سایت آشنایی با جدیدترین مطالب روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : اپلیکیشن برای درس خواندن,اپلیکیشن برای درس خواندن کنکور,اپلیکیشن برای درس خواندن گروهی,اپلیکیشن برای درس خواندن هفتم,اپلیکیشن برای درس خواندن ایفون,اپلیکیشن درس خواندن,برنامه ریزی برای درس خواندن,بهترین برنامه برای درس خواندن,برنامه روزانه برای درس خواندن,برنامه هفتگی برای درس خواندن, نویسنده : mohammad.seo mojamo بازدید : 72 تاريخ : چهارشنبه 26 / 11 / 1401 ساعت: 14:14

طبق گزارشات مؤسسۀ NSSE (National Survey of Student Engagement) دانش‌آموزان دبیرستانی به‌طور متوسط حدود 13-10 ساعت در هفته را به تکالیف و امور مدرسه اختصاص می‌دهند و تنها 11% از دانش‌آموزان بیشتر از 25 ساعت در هفته زمان می‌گذارند.

البته مدت زمانی که در مدرسه حضور دارید محاسبه نشده است! با یک حساب ساده متوجه می‌شوید که دانش‌آموزان بعد از طراحی یک برنامه‌ریزی درسی اصولی، حداقل 8 ساعت از زمان روزانۀ خود را صرف درس خواندن می‌کنند.

تکنیک های درس خواندن در کمترین زمان
تکنیک های درس خواندن در کمترین زمان

صرف 13 ساعت روزانه برای درس خواندن و تحصیل، نشان از اهمیت بالای ماجرا دارد. البته این مدت زمان برای یادگیری چندین مبحث مختلف کافی نیست! بنابراین به عنوان یک دانش‌آموز دبیرستانی و کنکوری لازم است روش‌های درس خواندن در زمان کم را یاد بگیرید. در ادامه با تکنیک‌های مطالعاتی و درس خواندن در کمترین زمان آشنا می‌شوید که سبب پرش شگفت‌انگیز نمرات‌تان خواهد شد. همراه ما باشید.

چگونه درس بخوانیم تا موفق شویم؟

کیفیت مهم‌تر است یا کمیت؟ چگونه در مدت زمان کوتاه دروس سنگین دبیرستان یا کنکور و حتی دبستان را یاد بگیریم؟ آیا برای موفق شدن به معلم خصوصی نیاز داریم؟

اکثر دانش‌آموزان به دنبال کسب نمرات بالا در زمان کوتاه هستند، اما دقیقاً نمی‌دانند که چه نکاتی را باید رعایت کنند. آیا واقعاً ممکن است که در طول چند هفته یا چند روز نمرۀ بالا بگیریم؟ بله، امکان‌پذیر است! به شرطی که روش درس خواندن در زمان کم را بلد باشید. در ادامه نکاتی را یاد می‌گیرید که به شما در رسیدن به نمرات بالا کمک می‌کنند.

برنامه‌ریزی درسی؛ اولین قدم در مسیر درس خواندن

نخستین و البته از اقدامات مهمی که باید انجام دهید، برنامه‌ریزی درسی است؛ برنامه‌ای قابل اجرا و کامل که بتواند تمام دروس مورد نیازتان را پوشش دهد. تنظیم روتین روزانه اصلی‌ترین مزیت برنامه‌ریزی است که به عنوان یک محرک قدرتمند برای درس خواندن در کمترین زمان عمل کند. برای این کار می‌توانید از checkbox استفاده کرده و کارهای قابل اجرا و اجراشده را وارد کنید.

به علاوه یادگیری، شیوه‌های مدیریت زمان نیز لازم است. کارهای مهم را به دقیقۀ آخر موکول نکنید! شاید خیالتان راحت باشد که همۀ وظایف را انجام داده‌اید اما قطعاً از کیفیت مناسبی برخوردار نخواهند بود. حتی اگر دانش‌آموز کنکوری هستید، هرچقدر هم که راه و روش درس خواندن را بلد باشید، بدون برنامه‌ریزی کنکور هیچ‌چیز پیش نمی‌رود.

افراط و تفریط را فراموش کنید

یکی از بزرگ‌ترین معضلات دانش‌آموزان در درس خواندن، عدم رعایت تعادل است. اگر زمان کمی برای مطالعه دارید یا امتحانتان نزدیک است، لازم نیست همۀ 15 فصل کتاب را بخوانید! براساس بارم‌بندی فصل‌ها به صورت گزیده عمل کرده و بخش‌های مهم را در اولویت قرار دهید. قطعاً یادگیری صفر تا صد 10 فصل از کتاب بهتر از مطالعۀ عجله‌ای 15 فصل است.

همچنین تمرکز بر یک درس بخصوص نیز باعث از دست رفتن نمرۀ سایر قسمت‌ها خواهد شد. برای دست یافتن به نمره و درصد موردنظر لازم است تعادل را حفظ کرده و براساس اولویت‌های موجود و توانایی‌های خودتان مطالعه کنید.

از تصاویر و مثال‌ها غافل نشوید

استفاده از تصاویر و همچنین مثال‌های عینی از شیوه‌های مناسب یادگیری دروس به ویژه در زیست‌شناسی و شیمی است. طبق تحقیقات انجام شده، مغز توجه و علاقۀ بیشتری به تصاویر و اینفوگرافیک‌ها نسبت به متن از خود نشان داده و آنها را بیشتر در حافظه نگه می‌دارد.

همچنین برخی اوقات یادگیری مفاهیم سخت می‌شود. در چنین مواردی می‌توانیم از مثال‌های عینی استفاده کرده و فرمول‌ها، تعاریف و... را به اشیاء پیرامون‌مان نسبت دهیم. حتماً به خاطر دارید که حفظ کردن جدول تناوبی عناصر با شعر چقدر راحت و لذت‌بخش بود!

در محیطی آرام درس بخوانید

مطالعه در منزل، جایی که سرشار از شلوغی است، طبیعتاً کار سختی محسوب می‌شود. در چنین مواقعی درس خواندن در کتابخانه، مدرسه و دانشگاه با توجه به جو علمی می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

علاوه بر این مورد، لازم است تمامی عواملی که سبب حواس‌پرتی و کاهش تمرکز می‌شود را از خود دور کنید. تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی در صدر لیست عوامل کاهش‌دهندۀ تمرکز قرار دارد، حواستان را جمع کنید!

سراغ مباحث جدید نروید

بله! اگر کمتر از 24 ساعت فرصت دارید پیشنهاد می‌شود که سراغ مباحث جدید نروید! هنگامی که یک بخش را برای اولین‌بار می‌خوانید، به چندین مرور نیاز دارید تا مطالب از حافظۀ کوتاه‌مدت وارد حافظۀ بلندمدت شوند. در صورتی که فرصت مرور ندارید، بهتر است از خیر مطالب جدید بگذرید؛ چون در نهایت نکتۀ چشم‌گیری در حافظه‌تان باقی نمی‌ماند. تمام تمرکزتان را بر روی مطالبی که از قبل مطالعه کرده‌اید بگذارید و در زمان باقی‌مانده به تکرار و تمرین بپردازید.

مطالعۀ فعال؛ بهترین روش درس خواندن گروهی

شاید از خود بپرسید که مطالعۀ فعال (Active leaing) دقیقاً به چه معناست؟

کاملاً از اسمش پیداست، باید به یک دانش‌آموز فعال تبدیل شوید! مطالعۀ فعال یکی از شیوه‌های مطالعاتی پرطرفدار است؛ به ویژه در زمانی که وقت کمی دارید. بسیاری از دانش‌آموزان از این شیوه دقیقاً قبل از برگزاری امتحان استفاده کرده و نکات مختلف را به یکدیگر آموزش می‌دهند و در نهایت هم نتیجۀ فوق‌العاده خوبی کسب می‌کنند. برای تبدیل شدن به یک دانش‌آموز فعال کافی است موارد زیر را رعایت کنید:

  • بحث‌های گروهی داشته باشید و با استدلال، دلایل یکدیگر را به چالش بکشید.
  • همانند یک معلم، برای دوستانتان درس توضیح داده و به سؤالات آنها پاسخ دهید.
  • پیش‌مطالعه داشته باشید. سؤالاتتان را یادداشت کرده و در زمان مناسب از دبیر بپرسید.
  • از اتاقتان برای مطالعه کمک بگیرید! فرمول‌های مهم را روی کاغذ نوشته و به دیوار اتاق بچسبانید. در این صورت، هر لحظه با نکات مهم مواجه می‌شوید.
  • هنگام مطالعه، بخش‌های مختلف را به یکدیگر ربط دهید، سؤالات جدید از کتاب ایجاد کرده و ذهنتان را با چالش‌های مختلف روبه‌رو کنید.

حتماً استراحت کنید

استراحت کردن به معنای تنبلی نیست؛ بلکه اگر در حد تعادل باشد، سبب افزایش توانایی ذهن خواهد شد. مدت زمان مطالعۀ زیست‌شناسی شما دو ساعت است؟ بهتر است آن را به دو بازۀ 45 دقیقه و یک استراحت 15 دقیقه‌ای تقسیم کنید. اگر تا حالا از این روش استفاده نمی‌کردید، به تکنیک پومودورو سری بزنید!

تکنیک پومودورو یکی از شیوه‌های معروف مطالعاتی است که تمرکز و دقت را افزایش می‌دهد. در این شیوه از بازه‌های کوتاه برای درس خواندن و یک استراحت چند دقیقه‌ای بین آنها استفاده می‌کنیم. به این ترتیب، مطالب زودتر و طولانی‌تر در ذهن‌تان ثبت می‌شود.

هوشمندانه درس بخوانید!

مطالعۀ 24 ساعته همیشه مترادف با موفقیت نیست! گاهی اوقات به عملکرد هوشمندانه بیشتر از موفقیت نیاز داریم. بسیاری از منابع آموزشی و مشاوران تحصیلی دانش‌آموزان را به سمت مطالعۀ شبانه‌روزی و ساعت مطالعاتی نجومی سوق می‌دهند، غافل از اینکه موفقیت به ساعت مطالعاتی بسیار بالا وابسته نیست.

اگر مطالعۀ فعال داشته باشیم، افراط و تفریط را فراموش کنیم، از خلاصه‌نویسی و آموزش تصویری بهره بگیریم و برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم، قطعاً آموزش در مدت زمان کوتاه میسر خواهد شد. اینجاست بستۀ معلم خصوصی پرش به کمک ما می‌آید. این مجموعۀ آموزشی با ارائۀ برنامۀ منعطف تمام نکات لازم برای موفقیت دانش‌آموزان را در اختیارشان قرار می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به سایت آموزشی پرش مراجعه کنید.

دیدن کتاب های روی هم چیده شده و حجم درس های نخوانده شده در وقت امتحانات ممکن است حال شما را بد کند و سر در گم بمانید که چگونه میتوانید از دردسری که برای خود درست کردیده اید نجات پیدا کنید. ما شما را با روش های برنامه ریزی کوتاه مدت آشنا میکنیم تا بتوانید در کمترین زمان ممکن خودتان را از این همه سردرگمی خلاص کنید.

در این بخش از رازهای موفقیت در نمناک قصد داریم میانبرهایی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید نحوه صحیح درس خواندن در وقت کم را یاد بگیرید و استفاده مفیدی از زمان باقی مانده تا امتحانات را داشته باشید.

نحوه صحیح درس خواندن

چی کم داری؟

با بررسی به نقاط ضعف و قوت خود در مطالب درسی و به جای مرور کردن بخش هایی که کاملا بر روی آن مسلط هستید، به سراغ قسمت هایی از کتاب بروید که تمرینات آن را انجام نداده اید و مطالب آن نخوانده باقی مانده است.

در یک روز باقی مانده به امتحان، به سراغ همه کتابها نروید؛ اگر درسی را هنوز نخوانده اید و تمرین هایش را حل نکرده اید، یکی از بهترین میانبرهایی که میتوانید استفاده کنید این است که به سراغ سوال های مربوط به هر درس و مطالعه بخش هایی از کتاب بروید که پاسخی برای آن نداشتید.

چون با وجود وقت کم باقی مانده ، فقط با کمک آزمون ها و تمرینات هر بخش میتوانید بفهمید که در کدام یک از قسمت ها دچار نقاط ضعف و یا قوت هستید.در نتیجه در قدم اول فقط روی تمرین ها و بخش هایی تمرکز کنید که تسلط کمتری روی آنها دارید.

شک به دلت راه نده

برای قدم دوم باید بخش هایی از کتاب را که اطلاعاتشان را به سختی به خاطر می آورید، بازخوانی کنید. برای این کار، باید به مطالعه بخش های مبهم کتاب بروید. و مثلا اگر از 5 صفحه خوانده شده ، متوجه شدید یک صفحه آن خوب در ذهنتان جای نگرفته، باید یک بار دیگر به سراغش بروید و با مرور آن مطلب آن را کاملا در مغزتان جای دهید.

با عملی کردن این تکنیک میتوانید از اضطرابتان در جلسه امتحان کم کنید و اجازه ندهید که مطلبی ذهنتان را درگیر کند.

به خودت نگاه کن

دقت کنید که برای خود برنامه ریزی انجام دهید که با شرایط روحی و زمان بندی زندگیتان هماهنگ باشد و هرگز برای شرایطی که قادر به فراهم کردن آن نیستید برنامه ای نچینید.

مثلا اگر عادت دارید در تایم مشخصی بخوابید و یا قادر به خواندن حجم مطالبی بیشتر از توانتان نیستید برنامه ریزی نکنید. چون مطمئنن از پس اجرای چنین برنامه ای بر نخواهید آمد.

هیچ وقت در روز های قبل از امتحانات از روش های بقیه دوستانتان در درس خواندن استفاده نکنید چون ممکن است برداشتن سنگی بزرگتر از حد توانتان باشد.

بهترین راه این است که مانند قبل برنامه ریزی کنید و فقط یک ربع بیشتر به ساعت مطالعه تان اضافه کنید و بر طبق عادت خود بهترین تایم ها را برای یادگیری انتخاب کنید .

برنامه را دور نزن

یکی از اصولی که باید آن را رعایت کنید این است که وقتی برنامه را برای خود مشخص کردید سعی کنید طبق همان برنامه مشخص شده پیش بروید و به آن وفادار بمانید و به هیچ عنوان کار یا درس دیگری را جایگزین آن نکنید و طبق ساعت معین شده و برنامه ای که تنظیم کردید ادامه دهید. حتی اگر از درس های دیگر جا مانده اید و یا احتیاج دارید مجددا آن را مرور کنید. چون با این کار ممکن است کل برنامه ریزیتان را نابود کنید و به آن پایبند نمانید.

کم کاری را جبران کن

شاید برایتان جای سوال باقی بماند که اگر به هر دلیل نتوانستیم طبق برنامه پیش برویم و در بعضی از ساعت ها جا مانده اید، چطور باید عقب مانده ها را جبران کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که شما باید در برنامه ای که تنظیم می کنید، حتما ساعتی را به عنوان ساعت جبران و یا مطالب عقب افتاده درج کنید.

تا اگر در طول روز از یک قسمت از برنامه تان جا مانده اید و درسی را به طور کامل مرور نکرده اید در ساعت تعیین شده جبرانی به سراغش بروید و آن را تکمیل کنید. به این شکل شما میتوانید برنامه تان را طبق همان روز به پایان برسانید و بهترین نتیجه را دریافت کنید.

شما باید بتوانید برای موفق شدن در موقع امتحانات، همانند دونده ای باشید که فقط به جلو و خط پایان نگاه میکند و گذاشتن ساعت جبرانی در برنامه ریزی درسی تان باعث می شود شما به همچنین هدفی برساید.

کمک بگیرید

برای اینکه در امتحانات مسیر موفقیت را هموارتر کنید میتوانید از فکر جمعی استفاده کنید.مثلا اگر یکی از دوستانتان روی درس فیزیک یا زیست شناسی مسلط است و یا شما خودتان در درس دیگری مهارت دارید میتوانید در یادگیری آن درس به هم کمک کنید و یا هر کدام بخشی از مباحث و جزوه های مهم درس ها را خلاصه نویسی کنید و با هم مبادله کنید. اینگونه میتوانید با دقت و سرعت بیشتری پیش بروید و مطالب را بهتر یاد بگیرید.

به عقب نگاه نکن

شما باید تلاش کنید و از اشتباهات گذشته تان درس بگیرید و اجازه ندهید تا نمره های پایین گذشته و یا موفق نبودن در امتحانات ترم قبل به برنامه ریزتان لطمعه ای بزند.

استرس را دور کنید و به فکر جبران نمره های قبل باشد و با امیدواری پیش بروید. چون استرس و تنشی که برای خود ایجاد میکنید باعث میشود تا قضاوت بی رحمانه ای از خود داشته باشید و نتیجه مطلوب را دریافت نکنید.

هیچ درسی را خط نزن

گزینشی درس نخوانید. هر کدام از مطالب کتاب های درسی دارای اهمیت است و نباید در خواندن و یادگیری آن کوتاهی کنیم و به خیال اینکه، سوالات آن قابل طرح شدن نیست آن را نخوانیم.

این موارد باعث میشود که نمره خوبی از آن درس نگیرید و قائدتا به خاطر همین اشتباه به رتبه خود در کنکور لطمه بزنید. برای همین به شما توصیه میشود برای همه درس ها ارزش قائل شوید و نکات آن را با دقت بررسی کنید.

کنکوری فکر نکن

شما باید همه بخش های یک کتاب را به ترتیب و با دقت مطالعه کنید چون تمام مطالب مانند یک زنجیر به هم وصل هستند و برای اینکه رشته این زنجیر در ذهنتان پاره نشود باید بخش هایی را که فکر میکنید سوالی ندارند را هم بخوانید تا بتوانید بخش های مهم را بعد از قسمت های کم اهمیت درس بهتر یاد بگیرید، مثلا اگر 3 درس اول یک کتاب سوال خاصی نداشته باشد باز هم باید مطالعه شود تا بتوانید مباحث بخش چهارم کتاب را خوب بفهمید و رشته کار دستتان بیاید.

افراط نکن

فقط روی یک درس تمرکز نکنید.چون افراط کردن در درسی و کم کاری کردن در خواندن درس دیگر، باعث میشود تا به نتیجه مطلوبی که برایش زحمت کشیدید نرسید.

سعی کنید توازن را در همه درسها برقرار کنید و برای همه درسها به یک اندازه وقت بگذارید. چون مطالعه زیاد در درسی که به آن علاقه بیشتری دارید باعث میشود از خواندن مطالب کتاب های دیگر باز بمانید و این اشتباهی است که اکثر دانش آموزان مرتکب آن میشوند.

به عنوان مثال، دانش آموزان که در رشته تجربی درس میخواند و بیشتر وقت خود را به مطالعه درس زیست شناسی می پردازد نباید درس عربی را نادیده بگیرد و یا دانش آموزانی که در رشته علوم انسانی درس میخواند و بیشتر وقت خود را صرف خواندن دروس ادبیات میکند و برای درس ریاضی وقت کمتری میگذارد نتیجه مطلوب را در امتحانات نخواهند داشت.

یادداشت کردن کارها

با یادداشت کردن کارهای که در روز دیگر باید انجام دهید می توانید بهترین استفاده را از زمان و روز بعدتان داشته باشید و بر اساس اهمیت برنامه هایتان را اولویت بندی کنید.

مثلا فکر کنید صبح که از خواب پا شدید و برنامه ای برای آن روز خود ندارید و سردرگم هستید که چه درسی را مطالعه کنید و این خودش باعث میشود یک ساعت طول بکشد تا شما تصمیم نهایی را بگیرید و مشخص کنید که چه درسی را آن روز بخوانید و چون زمان خاصی برایش تعیین نکردید ساعت ها طول می کشد تا بتوانید یک مبحث از آن را تمام کنید و به همین راحتی یک روز خود را از دست می دهید. در صورتی که آدم های موفق همیشه از شب قبل می دانند فردا چه کاری را باید انجام دهند.

درس خواندن با صدای بلند

با این تکنیک شما میتوانید بعد از خواندن مطالب و نکات مورد نظر و فهمیدن مفهوم آن، با صدای بلند آن را تکرار کنید تا به این وسیله مطالب را یکبار دیگر تکرار کرده و هم زمان آنها را می بشنوید.

این کار باعث میشود بهتر و مسلط تر مطلب مورد نظرتان را بیاموزید. دقیقا مانند اینکه فردی را جلوی خود تصور کنید که قرار است به او درس بیاموزید و تمام مطالبی را که خواندید به او یاد دهید.

مقابله با وسوسه ها

در هنگام درس خواندن گوشی های خود را خاموش کنید و یا هر چیزی که باعث میشود وسوسه شوید و چند دقیقه ای به سراغ آن بروید از خود دور کنید.

چون ممکن است دقیقا وسط درس خواندن ناگهان وسوسه شوید و به سراغ موبایلتان بروید و دلتان بخواهد چند دقیقه ای در فضای مجازی پرسه بزنید که این بزرگترین لطمه در هنگام وقت و زمان درس خواندن شماست.

استفاده از کارت های فلش

برای اینکه بتوانید راحت تر بعضی از نکته ها ، تعاریف و یا توضیحات را از بر بگیرید و به ذهن سپردن مطالب کمک کنید بهتر است آنها را بنویسید و به صورت کارت های فلش در بیاورید تا با مطالعه آنها بهتر بتوانید مطالب را در ذهن خود حک کنید.

قبل از اینکه برویم سر اصل مطلب، دوست دارم چند کلامی با شما دوستانه صحبت کنم. استرس و اضطراب یکی از مهمترین عوامل موثر در یادگیری است که در زمان امتحانات به سراغ ما می‌آیند. بخش مهمی از این استرس ناشی از آن است که ما خودمان می‌دانیم برای موفقیت در امتحان به خوبی مطالعه نکرده‌ایم. اشتباه نکنید، منظور ما میزان ساعات مطالعه نیست، بلکه میزان کیفیت مطالعه شماست. برای همین هم این استرس بر ما غلبه کرده و باعث می‌شود حتی مطالبی که بر آن‌ها مسلط هستیم را هم از یاد ببریم.

دلیل اصلی کیفیت پایین و دانش سطحی ما عدم آشنایی با مهارت‌های مطالعه است. مهارت‌هایی مانند نقشه کشی ذهنی، تندخوانی، تکنیک‌های تقویت حافظه و یا حتی افزایش تمرکز همگی باعث خواهند شد تا ما بهتر درس بخوانیم و در نتیجه در آزمون‌ها و امتحانات پیش رو عملکرد بهتری داشته باشیم. در واقع ما به کمک مهارت‌های مطالعه می‌توانیم در زمان خود صرفه‌جویی کنیم، آن‌هم بدون آنکه کیفیت مطالعه و یادگیری ما کاهش پیدا کند.  در ادامه مقاله با هم خواهیم دید که این مهارت‌ها و فنون مطالعه چگونه موجب بهبود یادگیری ما می‌شوند.

چرا پیدا کردن روش درس خواندن برای امتحان مهم است؟

همانطور که گفتیم آشنایی با روش‌‌های مطالعه موثر به ما کمک خواهد کرد تا بهتر از گذشته خود را برای امتحانات آماده کنیم. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که حافظه ضعیف یا ضریب هوشی پایینی دارند. در حالی که در بیشتر موارد آن‌ها تنها نمی‌دانند از مغز خود و قابلیت‌های آن چگونه استفاده کنند. آشنایی با مهارت‌های مطالعه و ادغام آن‌ها با روش های درس خواندن برای امتحان به ما در موفق شدن کمک خواهد کرد. علاوه بر این ما با یادگیری این روش‌ها ترس و استرس قبول نشدن در امتحانات را از خود دور خواهیم کرد. دور شدن استرس باعث خواهد شد که ما بتوانیم هم در هنگام مطالعه و هم در زمان امتحان تمرکز بیشتری داشته باشیم. تمرکز عاملی حیاتی و تعیین کننده در زندگی ماست که می‌تواند کیفیت و نتیجه هرکاری را دگرگون کند.

اما به طور کلی شما با توجه به نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم خود را برای شرکت در امتحانات و قبول در آن‌ها آماده کنید. این نکات عبارتند از:

  1. روش‌های مطالعه و مرور مطالب
  2. خودآزمایی
  3. تمرکز بر روی مطالبی که بلد نیستید

در ادامه به شما خواهیم آموخت که با پیاده کردن هریک از این روش ها چگونه می توانید بهترین روش برای درس خواندن در دبیرستان یا دانشگاه را در هنگام شب امتحان انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید.

اولین قدم؛ استفاده از روش‌های صحیح مطالعه و مرور مطالب

به گفته ارسطو، فیلسوف یونانی، یادگیری همان یاد آوری است. خواندن و ثبت مطالب در ذهن کار خیلی سختی نیست. اما اینکه ما بتوانیم مطالب را همانگونه که خوانده‌ایم به ذهن بسپاریم و بعدا هم به یاد بیاوریم اهمیت زیادی دارد. فرقی نمی کند که چه حجم از مطالب را به ذهن خود وارد می‌کنیم. زمانی این مطالب ارزش پیدا می کنند که ما بتوانیم آنها را در حافظه خود ثبت کنیم. پس بعد از اینکه مطالب را خواندیم در درجه اول به خاطر سپردن مطالب و پس از آن به یاد آوردن آن‌ها اهمیت دارد. بیشتر ما این تجربه فراموش کردن مطالب درسی را داشته‌ایم. آن هم در حالی که ساعت‌ها برای مطالعه و به خاطرسپاری آن‌ها تلاش کرده‌‎ایم. اما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

اولین موضوعی که موجب فراموشی و پاک شدن اطلاعات از حافظه ما می‌شود، مرور نکردن نیست، بلکه عدم آگاهی از نحوه مرور صحیح است. بسیاری از ما هنگام مطالعه زیر مطالب مهم خط می‌کشیم یا نهایتا آن‌ها را با ماژیک علامت می‌زنیم. در واقع خیلی از ما هنوز با روش های خلاصه نویسی آشنا نیستیم. برای همین هم نمی‌دانیم چگونه یادداشت برداری کنیم تا بتوانیم بعدا یادداشت‌های خود را مرور کنیم. بهترین ابزار برای یادداشت برداری و خلاصه نویسی، نقشه کشی ذهنی است. به کمک این روش ما می‌توانیم حجم زیادی از مطالب درسی امتحان را در یک نقشه ذهنی خلاصه و دسته‌بندی کنیم. به این ترتیب دیگر برای مرور آن‌ها به مشکل برنمی‌خوریم. حال بیایید ببینیم برای موفقیت در مرور چه نکات و تکنیک‌های دیگری می‌توانند به ما کمک کنند.

مغزتان را بمباران اطلاعاتی نکنید!

یکی از اشتباهاتی که به خصوص در هنگام امتحانات از ما سر می زند این است که می‌خواهیم تمام کمبود‌ها و سهل‌انگاری‌های خود را در ۲۴ ساعت منتهی به امتحان جبران کنیم. این کار باعث می شود مغز ما به یکباره زیر تلی از اطلاعات و مطالب جدید دفن شود. در نتیجه ما نخواهیم توانست این مطالب جدید را به خوبی دسته بندی و تجزیه و تحلیل کنیم.

همچنین استرسی که از یاد نگرفتن این مطالب به ما وارد می‌شود بسیار خطرناک است. بهترین روش درس خواندن برای شب امتحان این است که مطالب را کم کم و با وقفه‌های کوتاه مدت بین هر مطلب یاد بگیریم. اینگونه هم مطالب را یاد میگیریم، هم ذهنمان خسته نمی‌شود و هم استرس اضافی به ما وارد نخواهد شد. همچنین این استراتژی چون مغز ما را خسته نمی‌کند، می‌تواند به افزایش سرعت مطالعه هم کمک کند.

بهتر است که با توجه به شرایط موجود و زمانی که دارید خود را برای امتحان آماده کنید. این کار باعث خواهد شد تا شما بهره کافی را از میزان ساعات مطالعه خود ببرید.

یادگیری مهارت‌هایی مانند تندخوانی در کنار برنامه‌ریزی صحیح به شما کمک خواهد کرد تا درس‌های خود را به مرور زمان و با دقت بخوانید. تندخوانی علاوه بر افزایش سرعت، کیفیت و دقت مطالعه شما را نیز چند برابر افزایش خواهد داد.

مرور مکرر مطالب

یکی دیگر از استراتژی‌هایی که می تواند به موفقیت ما در امتحانات کمک کند، مرور مطالب به صورت منظم است. این کار می تواند تاثیرات منحنی فراموشی را خنثی کند. برای اینکه بتوانید مطالب را به خوبی مرور کنید باید مدام از هرآنچه که مطالعه می کنید یادداشت برداری کنید.

این خلاصه نویسی ها به شما کمک خواهد کرد که هرگاه بخشی از یک مطلب را متوجه نشدید و یا فراموش کردید، به خوبی آنرا یادآوری کنید. اما نکته ای که در این استراتژی وجود دارد این است که معمولا باید از قبل برای آن آماده شده باشید. پس برای اینکار قطعا به خلاصه نویسی نیاز دارید. همانطور که پیشتر هم گفتیم، استفاده از نقشه‌های ذهنی بهترین روش خلاصه نویسی است. علاوه بر این مرور مطالبی که در یک نقشه ذهنی یادداشت کرده‌ایم زمان بسیار کمتری از ما خواهد گرفت. بنابراین می‌توانیم مطالب بیشتری را در مدت زمانی که در اختیار داریم مرور کنیم. اینگونه مطالب بهتر در حافظه بلند مدت ما ثبت می‌شوند.
در ادامه به شما روش های صحیح دیگری می آموزیم که حتی در شب قبل از امتحان هم می توانید از آنها برای درس خواندن استفاده کنید.

چه زمانی مطالعه را شروع کنیم؟

زمان شروع مطالعه هم یکی از عوامل مهم برای انتخاب بهترین روش درس خواندن برای امتحان است. اما این عوامل هم بیشتر به خود افراد برمی گردد. برای مثال افراد زیادی هستند که ترجیح می دهند شب را بیدار بمانند و برای امتحان مطالعه کنند. جالب اینجاست که یادگیری این افراد در شب ها بیشتر از روز است.

اما در طرف دیگر افراد دیگری هستند که ترجیح می دهند صبح زود درس خواندن را برای امتحان شروع کنند. فرقی نمی‌کند که شما شب ها راحت‌ترید یا روز، مهم این است که دقیقا زمانی را انتخاب کنید که برای مطالعه‌تان مناسب‌تر است و به حرف دیگران اهمیت ندهید. یادتان نرود که سعی کنید از زمانتان به نحو احسن برای یادگیری استفاده کنید.

برانداز کردن متن یکی از بهترین روش های درس خواندن برا امتحان است

قبل از شروع، کتاب، دفتر، جزوه، نمونه سوال یا هرچیز دیگری که قرار است برای امتحان بخوانید را برداشته و سعی کنید با یک نگاه ساده و سریع آن را بررسی کنید. لازم نیست به جزئیات دقت کنید و فقط سرفصل ها را بخوانید. این کار شما را به مطلبی که قرار است بخوانید آشنا می کند. به کمک این استراتژی شما خواهید توانست که حجم هریک از بخش ها را متوجه شوید. اگر این کار برای شما دشوار است، پیشنهاد می‌کنیم مقاله افزایش حوزه دید را مطالعه کنید. تمریناتی که در این مقاله وجود دارند به شما کمک می‌کنند تا در هر مکث چشمی کلمات بیشتری را ببینید.

سپس با توجه به حجم مطالب و میزان آشنایی خود با آنها مطالعه مان را برنامه‌‎ریزی کنیم. بدین ترتیب دیگر زمان زیادری را صرف موضوعی نمی‌کنیم که به خوبی آنرا بلد هستیم و یا اهمیت چندانی در امتحان ندارد. این کار همچنین می‌تواند باعث کاهش استرس ما نیز شود.

استراحت کردن های کوتاه و هدفمند

یکی دیگر از راه‌های موفقیت در امتحانات استراحت کردن آنهم به صورت مداوم در حین مطالعه است. این کار باعث می شود که مغز شما فرصت بازیابی انرژی را داشته باشد و آماده یادگیری مطالب جدید شود. زمانی که شما بصورت مداوم و بی وقفه مطالعه می کنید مغز شما خسته شده و راندمان آن کاهش می‌یابد. بهتر است پس از اینکه به هرکدام از اهداف خود رسیدید، دقایقی را استراحت کنید و سپس به مطالعه کردن بازگردید.

خود آزمایی، دومین روش درست درس خواندن برای شب امتحان

اشتباهات و مشکلات بزرگترین دوستان ما هستند. آنها به ما کمک می‌کنند تا بهتر از میزان دانش خود نسبت به یک موضوع آگاه شویم و برای بهبود آن کاری انجام دهیم. یکی از کارهایی که شما برای موفقیت در امتحانات باید انجام دهید، پیدا کردن نقاط ضعف خود و به طبع آن راه حلی برای برطرف کردن آنهاست. به همین دلیل هم باید در طول مطالعه مطالب مختلف مدام خود را بیازمایید تا مشکلات را به تشخیص دهید.
برای انکار می‌توانید پس از مطالعه هر بخش تمرینات مربوط به آن را حل کنید. سپس پاسخ‌هایتان را با جواب صحیح مقایسه کنید و بفهمید در کدام قسمت‌ها مشکلات بیشتری دارید.

نکته‌ای که در این استراتژی بسیار مهم است، قبول کردن ضعف ها و کنار آمدن با آنهاست. البته این کنار آمدن به این معنا نیست که ما باید مشکلات و نقاط ضعفمان را رها کنیم. بلکه می‌بایست با شناسایی آنها و انتخاب بهترین روش های درس خواندن برای امتحان، این مشکلات را برطرف کنیم. مهمترین موضوع این است که در هنگام مواجه شدن با این مشکلات خونسرد باشید و تمرکز خود را از دست ندهید. بسیاری از ما وقتی می‌فهمیم که بخشی از مطالب را به خوبی بلد نیستیم خودمان را می‌بازیم. این کار علاوه بر اینکه استرس زیادی به ما وارد می کند، باعث کاهش میزان یادگیری ما هم خواهد شد.

اشتباه بزرگ ما این است که فکر می‌کنیم برای فهمیدن یک متن باید کلمه به کلمه آن را خواند. خود این موضوع تا حد بسیار زیادی از سرعت مطالعه ما می‌کاهد. بهترین راهکار ا آشنایی با جدیدترین مطالب روز دنیا...

ما را در سایت آشنایی با جدیدترین مطالب روز دنیا دنبال می کنید

برچسب : درس خواندن ,تکنیک های درس خواندن ,برنامه ریزی درسی, نویسنده : mohammad.seo mojamo بازدید : 91 تاريخ : يکشنبه 16 / 11 / 1401 ساعت: 17:12